SELAMAT DATANG ! TAHNIAH! ANDA KINI BERADA DI LUBUK PAKAIAN RIADAH PILIHAN NO. 1 WANITA MALAYSIA

TIPS TRAVEL UNTUK MUSLIMAH 2022

on November 10, 2022
1. PEMILIHAN TUDUNG/HIJAB YANG BETUL

 

  • Pemilihan hijab amat penting dalam memastikan perjalanan sepanjang bercuti dan travel berjalan dengan baik dan sempurna. Hijab juga perlu disediakan mengikut aktiviti yang akan di buat ketika bercuti. Anda sendiri tahu apakah intenary anda semasa bercuti. Jadi sediakan hijab yang mencukupi dan sesuai untuk semua aktiviti anda.

          

 

2. PAKAIAN YANG LOOSE DAN LABUH

  • Tujuan asalnya ialah untuk mengelakkan ternampaknya susuk tubuh. Selain itu, pakai pakaian yang longgar akan memudahkan pergerakan anda. Anda akan lebih bebas dan lebih selamat kerana tidak menjadi tumpuan tenungan orang ramai terutamanya lelaki.

       

 

3. PREPAREKAN PAKAIAN YANG BOLEH BAWA BERENANG

  • Apabila melancong atau bercuti ke kawasan pantai, kolam atau ditengah laut, adalah seeloknya untuk membawa sekali baju renang muslimah anda. Jadi tidaklah anda tidak dapat menikmati percutian anda sepenuhnya. 

4. SEDIAKAN KASUT YANG SESUAI

  • Pastikan kasut yang dibawa sesuai dengan semua jenis situasi sama ada di pantai, bandar atau di dalam hutan. Jadi pilihlah kasut yang memiliki tapak rata sebagai contoh sneakers atau boleh juga mengenakan sandal lebih-lebih lagi bagi individu yang kuat berjalan kerana ia dapat mengurangkan sakit kaki sewaktu anda melancong.

 

5. BAWA TOPI YANG CANTIK DAN SELESA

  • Topi juga merupakan aksesori yang menarik untuk digayakan bersama kaca mata. Jika anda melancong ke pantai atau pulau, selain bergaya penggunaan topi sangat sesuai kerana ianya menjadi penghalang kepada cahaya matahari membakar kulit anda.

 

Nak lagi senang grab jee ACTIVEWEAR dari ASYIQMUSLIM NI.

Dari atas ke bawah, luar dan dalam semua AsyiQmuslim sediakan.

BONUS: Diskaun khas untuk produk AsyiQmuslim! Klik link ini >> 

 TEKAN SINI UNTUK DISKAUN PRODUK ASYIQ MUSLIM

This is multi-purpose software that can be used for any type of the store.
Back to the top Back to the top